Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare skyldig nära 170 000 kronor – nu måste summan återbetalas inom en månad

Mannen, som ska ha gett Försäkringskassan felaktiga uppgifter, är skyldig nära 170 000 kronor. För en månad sedan fick han ett beslut från Försäkringskassan – att betala tillbaka hela summan inom en månad.

Felaktiga utbetalningar upptäcktes efter att Försäkringskassan begärt in uppgifter från mannens dåvarande och nuvarande arbetsgivare.

Mannen, som varken angett rätt arbetsgivare eller årslön i sin ansökan om föräldrapenning och tillfällig föräldrapenning, har under en längre tidsperiod fått ut för hög dagsersättning. Han ska även ha jobbat dagar då han uppgett att han varit sjuk, varit ledig eller haft semester.

Totalt är västeråsaren nu skyldig Försäkringskassan 169 176 kronor, något som Försäkringskassan beslutat att mannen ska betala tillbaka inom en månad. Om mannen inte betalar tillbaka pengarna kommer en dröjränta att tillkomma.

Läs också: Misstag under riskabel förlossning följs upp