Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare tippade hem miljoner på nätet

Lördagens stryktipsomgång var svår – och det fanns extra pengar i potten efter en lätt tidigare omgång utan utdelning på tiorna. Fyra vinnare delade på cirka 11 miljoner, en spelare i Västerås vann över 2,8 miljoner.

Det exakta krontalet för tretton rätt blev 2 834 022 kronor. Vinnarna återfinns i Visby, Stockholm, Kristianstad – och Västerås.

Det går inte att vara mer specifik än så, eftersom spelen i Visby, Stockholm och Västerås lämnades via Svenska Spels hemsida, endast kupongen i Kristianstad lämnades in så att en spelbutik kunde sola sig i glansen.

Svenska Spel har enligt ett pressmeddelande ännu inte tagit kontakt med vinnarna under den gångna helgen.

Men det är numera ingen risk att pengar förloras genom ett borttappat spelkvitto – alla spel oavsett om de sker i butik eller via nätet registreras på respektive spelare. Och även om man spelar i butik och spelkvittot brunnit upp eller åkt med ett varv i tvättmaskinen så kommer pengarna till kontot ändå så småningom.

På samma sätt kommer pengarna till kontot ändå, oavsett om man svarar i telefon när Svenska Spels vinnarambassadör ringer. Bolaget vet vem du är och vilket kontonummer du har.

Såvitt känt är den största spelvinsten som gått till Västerås de 111 miljoner som en Lottospelare vann på den så kallade Drömvinsten i november 2015, det vill säga sju rätt på Lotto plus två rätt eller mer på Joker. Det visade sig vara ett par i 40-årsåldern som föredrog att förena den stora rikedomen med anonymitet.

Det tog den gången Svenska Spel omkring en vecka att få tag i vinnarparet – på grund av en trasig telefon.