Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsarei Big Brother

I söndags väckte TV 11 liv i en dokusåpaklassiker. Under 100 dagar kommer tittarna att kunna följa deltagarna som sitter inlåsta tillsammans. Bland jokrarna finns en västeråsare.

2006 lämnade Jessica Lindgren Big brother-huset som vinnare. Hon köpte ett par silikonbröst för pengarna och satsade på en karriär som modell. Många trodde nog att det var sista gången vi såg Big brother i svensk tv. Men när den nya kanalen TV 11 ska lanseras på allvar är det just uppmärksamhetstörstande dokusåpadeltagare man satsar på.

– Big brother är i likhet med Robinson bland de rakaste och mest spektakulära koncepten som finns. Det sociala experimentet att stänga in 15 personer i ett hus under 100 dagar är ju både spännande och rubbat. Det är fascinerande på riktigt och behöver inte vara så arrangerat, säger Anton Glanzelius, programchef på TV 11.

Nya Big brother, som började sändas i går kväll, är tänkt att vara mer skruvat och innehålla mer humor och bygga mindre på chockbilder av människor som super sig fulla och har sex med varandra. Anton Glanzelius säger att man i castingarbetet sökt efter andra personlighetstyper än dem som medverkat tidigare år.

– Eftersom man ska följa de här i så många program, så vill vi att de ska vara roliga men också lite personliga. De måste ha ett djup så att man orkar engagera sig i deras liv under många veckor, säger han.

En av jokrarna som tävlar om den sista Big Brother-platsen är västeråsaren och doku-såpaproffset Gurkan Gasi. Han har tidigare varit med i Sveriges värsta bilförare och Robinson och nu sitter han alltså inlåst specialbyggt hus i Skärholmens köpcentrum med fyra andra deltagare, som under en veckas tid kommer att få uppdrag att genomföra och sedan får tv-tittarna rösta fram sin favorit som får gå vidare som deltagare i Big brother.

Niklas Kjellberg/TT

Nora Ackblad/VLT

Han är Joker

Ålder: 26 år.Bor: Bäckby.

Familj: Gift.

Gör: Arbetssökande.

Bästa egenskap: ”Jag är en rolig och trevlig kille”.

Sämsta egenskap: ”Jag har inga sådana, det är sant!”

Aktuell: Joker i Big brother.