Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsarens mål - en tröja i storklubben

Här är Benfica-proffset Victor Lindelöf Nilssons tankar inför det tredje året i den portugisiska storklubben Benfica.

Du går in på din tredje säsong med Benfica. Vad tänker du om det?- Just nu vill jag självklart ta ett steg till. I år har jag varit väldigt mycket med a-laget. Nu vill jag vara där ännu mer, liksom ta en plats. Samtidigt vet jag att det är väldigt tufft, men man måste ju sträva högt. Sen får man se, det är svårt att spela matcher i a-laget, men jag vill spela fler matcher än jag gjorde förra året. Jag känner att jag varit med där och tränat och kan ta större ansvar och en större ledarroll med Benfica B.

Lindelöf Nilsson kom till Benfica som högerback, men skolades snabbt om till defensiv mittfältare.

- Jag var ytterback i VSK ett tag, men jag har egentligen alltid spelat innermittfältare.

I vilken position ser du dig själv helst?- Defensiv mittfältare och mittback. När jag spelar mittback spelar vi oftast med två sittande mittfältare, medan vi bara spelar med en när jag är central mittfältare. Men i A-laget spelar de en ensam.

Är det inte ett stort lyft rent positionsmässigt - att gå från högerback till den kanske tyngsta positionen på planen i en storklubb?

- Absolut. Det är det självklart. Det är ett väldigt, väldigt stort ansvar. Och att de vågar ge mig det ansvaret gör att man känner förtroende. Att gå från högerback till defensiv mittfältare på en mycket högre nivå, det är ett stort steg. Där inne går det väldigt fort, du måste hela tiden veta vad du ska göra med bollen. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket med fötterna och jag vet vad jag ska göra med bollen. Jag spelar väldigt enkelt där inne.

Läs mer: I torsdagens upplaga av VLT kan du läsa en längre intervju med Victor Lindelöf Nilsson, där han ger sin syn på allsvenskan, varför han hellre är kvar i Benfica än att spela i allsvenskan och första mötet med de stora stjärnorna.