Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsarens oväntade chans – ett STCC-kontrakt

Planen var att fortsätta köra JTCC en säsong till. Då kom erbjudandet hon inte kunde tacka nej till, ett STCC-kontrakt.

Annons

Motor. 2013 blev hon totaltvåa i Radical. 2014 tolva i JTCC. Vilken placering som väntar år 2015 är ännu oklart men att det blir STCC för Västeråsföraren är nu ett faktum.

– Det är helt otroligt, jag tror knappt att det är sant. När en sådan här möjlighet dyker upp så tackar man inte nej, så är det bara, säger Emelie Liljeström.

2015 blir det alltså körning med ungdomsteamet ”Team KIA”.

STCC är dock ingenting som är gratis och hittills har Liljeström och hennes team skrapat ihop slantar för att genomföra tre av de totalt sju racen som kommer köras under 2015 års säsong. Just nu prioriteras de mer lokala racen så som Sol- valla, Mantorp och Geller- åsen.

Men målet är att samla ihop pengar till samtliga race, ett arbete som redan är i full gång.

– Det är det enda jag gör just nu. Jag börjar vid tio på morgonen och sen fortsätter jag att ringa till potentiella sponsorer hela dagen, det är väldigt mycket telefon just nu, säger Liljeström.

Även om arbetet är hårt så är det ingenting som stör Liljeström när hon tänker på att det är idolerna som kommer stå bredvid på startlinjen

– Det blir fantastiskt.