Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsbandet ska inte spela för Donald Trump – men bombarderas med hat

Annons

Västeråsaren Petter Filipsson spelar i The B Street Band, ett coverband som hyllar Bruce Springsteen. De råkar också dela namn med det band som ska spela på Donald Trumps invigningsceremoni 20 januari. Efter en miss där anrika Rolling Stone magazine nu har länkat till deras Facebook-sida översvämmas de med hatmejl och negativa recensioner.

– I går kväll började det trilla in meddelanden, "ska ni verkligen spela på Donald Trumps invigningsfest?". Jag tänkte "vad är det här, nä det ska vi inte", säger Petter Filipsson.

När han vaknade på morgonen fredagen den 13 var bandets Facebook och mejl bombarderat med meddelanden från arga människor. Bandets recensionsbetyg hade rasat från 4–5 till 2.2. Och antalet sidvisningar hade ökat med 25 000 procent på ett dygn.

– Vår profilbild är ganska lik deras också, med svarta kläder och saxofon, säger Petter Filipsson.

Ni har tagit fel, vi är ett svenskt band och inte Donald Trump fan club.

Det trillar fortfarande in mejl på fredagseftermiddagen.

– Jag har mejlat Rolling Stone magazine men har inte fått svar. Det är ju natt där, berättar Petter Filipsson som också försökt svara på några av de arga kommentarerna.

– Jag skriver, ni har tagit fel, vi är ett svenskt band och inte Donald Trump fan club.

Bruce Springssteen själv är väldigt tydlig med att han inte stöder Donald Trump.

– Så när ett Springsteen-cover band ska spela på hans fest, ja det sticker i ögonen på många fans. Men vi är bara ett vanligt hederligt coverband, säger Petter Filipsson och skrattar.

– Men det är lite otäckt att folk utan att ens reflektera förutsätter att det stämmer.

Några av kommentarerna: