Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsbloggare tog hem segern – blev Årets friluftsprofil

Bloggaren Angeliqa Mejstedt från Västerås tog hem priset som Årets friluftsprofil på Friluftsgalan som avgjordes på fredagen.

Annons

Angeliqa Mejstedt, som drivit Vandringsbloggen sedan 2013, var en av tre nominerade i den mest prestigefyllda klassen på galan.

En jury med branschmedlemmar utsåg Angeliqa Mejstedt, bördig från Sala och numera bosatt i Västerås, till Årets friluftsprofil med följande motivering:

Angeliqa Mejstedt driver Vandringsbloggen som med kunskap och äventyr inspirerar massor av människor att ge sig ut och upptäcka naturen, till fots. Med tips, kunskap och inspiration lockar Angeliqa Mejstedt både nybörjare och erfarna vandrare till nya väner, nya horisonter och nya äventyr. Många inspireras också av Angeliqas val att lämna kontorskarriären för att satsa på en friare livsstil närmare naturen, och skapa ett yrke av sitt friluftsintresse.

Så här kommenterade Angeliqa Mejstedt sin nominering inför galan:

– Att bli nominerad till detta pris är otroligt roligt. Oavsett om jag vinner eller inte är detta finaste betyget jag som vandringsinspiratör kan få. Ett kvitto på att det jag gör når ut och berör, säger Angeliqa Mejstedt.

Angeliqa Mejstedt är även nominerad till två andra priser: Årets innovatör och Årets samarbete som delas ut på galan Stora Influencerpriset den 13 oktober, en tillställning som vänder sig till "påverkare" i sociala medier.

Läs mer – för dig som är prenumerant eller Plus-kund: Passionen för vandring började i Sala