Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsbördiga matjätten firar 100 – Ica-expert föreläser om hur allt gick till

Hur gick det till när föregångaren till dagens Ica-koncern grundades i Västerås 1917? På den frågan, och kanske fler, kan du få svar på en föreläsning på länsmuseet den 1 november.

1917 var mer än ett revolutionsår. Det var också året då det som i dag är en av Nordens ledande detaljhandelskoncerner, Ica, såg dagens ljus i form av Hakonbolaget. Och det var i Västerås allt började.

Läs också: H&M-grundaren får eget torg och Ica-Hakon hyllas med egen allé

Den 1 november föreläser Anders Johnson, författare till boken "Ica-handlaren – entreprenör, stöttepelare och idébärare", om matjättens historia på Västmanlands läns museum. I pressmeddelandet till föreläsningen skriver museet följande:

Läs också: Susanne Edh köpte Ica Ettan av sin styvfar

"ICA-koncernen, som i dag är ett av norra Europas stora handelsföretag, har under hela sin utveckling byggt på en grundidé: fria handlare i samarbete. En framgångsrik kooperation, som startade som en vision hos en karismatisk företagsledare: Hakon Swenson från Västerås."

Läs också: Hakoniternas nya hemviste