Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsfödd musiker invald i Hall of Fame

Västeråsfödda pianisten och kompositören Monica Dominique har valts in i Swedish Music Hall of Fame. Hon delar priset i år med åtta andra vinnare, däribland artister som Siw Malmkvist, Owe Thörnqvist, Kent och Sven-Ingvars.

Annons

– Jag känner mig väldigt hedrad, säger Monica Dominique, som VLT når på repetitionerna inför ett uppträdande i Berwaldhallen i helgen.

Monica Dominique har inspirerat musiker i helt skilda genrer. Allt från hip hop-artister till klassiskt skolade musiker och jazzmusiker. Hon prisas för sin fantastiska musikalitet.

– Jag är stolt över min mångsidighet. När folk frågar vilken genre jag skulle välja så svarar jag att det är omöjligt för mig.

– Jag har tre söner och jag älskar dem lika mycket alla tre. På samma sätt älskar jag alla genrer på sitt sätt.

Gårdagen blev händelserik för Monica. Pristagarna bjöds först på lunch i Abbamuséet i Stockholm. Därefter blev det mingel, presskonferens och prisutdelning i Eric Ericson-hallen.

- Statyetten är en skulptur i glas med en vacker grej inuti som reflekterar ljuset, berättar hon.

- Den ska få stå i ett fönster hemma och ta emot vårsolen.

Monica Dominique, född Danielsson, växte upp på Årbylundsgatan på Skiljebo till fyra-fem års ålder då familjen flyttade till Stockholm. Hon minns sin pappas piano som hon spelade på i den lilla ettan i Västerås. Genom mormor från Kolsva behöll hon kopplingen till länet. Hon har fortfarande ett sommarställe i Kolsva och kusiner i Köping.

En ny utställning om Monica Dominique och de övriga invalda i Swedish Music Hall of Fame har i veckan öppnat i Pop House (Abbamuséet)  på Djurgården i Stockholm.

Annons