Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsförare toppar SM-serien

Först vann han i Älvsbyn. Helgen efter skar Fredrik ”Fidde” Avelin mållinjen ohotad även i Kalix. MSK Hammarens rallycrossförare toppar nu SM med 18 poäng. - Helt otroligt. Jag är bara så fantastiskt glad…

Annons

I den så kallade Norrlandsveckan i rallycross kör SM-eliten i Älvsbyn och i Kalix. Avelin behövde bara göra en sedvanlig översyn mellan tävlingarna för närkontakter blir det alltid i starten. I övrigt var han rätt ensam - i ledning. Trots att han byggt om bilen och bytt motor till tyngsta klass Super Nationell.

– Vi har lyckats få till bilen direkt. Jag hoppades på framgång i Norrland, men det är banor vi sällan kör på så dubbelseger är långt bättre än förväntat, säger ”Fidde”.

Han var kvaltvåa, vilket gav femton viktiga SM-poäng. Det gav också en plats i första startspår i semifinalen och Fidde stack som en avlöning. Ledde från start till mål och hade inga problem genom det obligatoriska alternativspåret.

BMW:n spann lika fint i finalen. Även om hemmaföraren Mikael Sandberg kom som en raket i ytterspår, var det Fidde som galant gled in först i den skarpa högern efter startrakan.

– Men när vi kom hem upptäckte vi att bakaxeln var spräckt och hade läckt ut olja. Så det var rena turen att vi klarade oss i mål.

Segermarginalen blev knappa halvsekunden till tabelltvåan Mats Öhman, Älvsbyn.

Fortsättning följer på Solvalla i september.