Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsföretag gör två storaffärer – skapar fler jobb: "Ett kvitto på marknadens förtroende"

Svenska Industriborstar AB har slutit flerårsavtal med både Swedavia och Försvarets materielverk, FMV, till ett ordervärde på totalt 40 miljoner kronor. Västeråsföretaget ska leverera kassettborstar för snöröjning av rull- och taxibanor.

Annons

På kort tid har Svenska Industriborstar AB, SIB, som är ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB, vunnit två viktiga avtal – med statliga Swedavia och FMV.

– Vi är mycket glada över avtalen vilket är ett kvitto på marknadens förtroende för både våra produkter och SIB som leverantör. De här två avtalen på vår hemmamarknad är dessutom strategiskt viktiga för vår produktutveckling som sker i nära samarbete med våra kunder, säger SIB:s vd Cecil Dahlberg i ett pressmeddelande.

För Swedavia omfattar avtalet bolagets samtliga åtta flygplatser från Malmö i söder till Kiruna i norr. Utöver borstar ska SIB även ta fram mjukvara för fjärrövervakning av borstlagren på respektive flygplats. Till FMV ska SIB leverera kassettborstar till försvarets samtliga sexflygplatser; Linköping, Luleå, Ronneby, Såtenäs, Uppsala och Vidsel.

Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 40 miljoner kronor, och leveranserna kommer att påbörjas till hösten och fortgå ett antalår framöver. För att säkerställa leveranskapaciteten har SIB rekryterat extra produktionspersonal.

Annons