Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsföretag i konkurs saknade bokföring – anmäls för misstänkt ekobrott

I februari försatte en egenföretagare i Västerås sin firma i konkurs. Nu misstänker konkursförvaltaren brott då firmans bokföring inte uppfyller gällande föreskrifter.

Företagaren startade sitt aktiebolag 2003 och har sedan dess drivit det som ensam styrelseledamot och egenanställd. Företaget omsatte årligen cirka en miljon kronor men försattes nyligen i konkurs efter att företaget blivit lidande sedan ägaren blivit sjuk.

År 2015 beslutade Bolagsverket om likvidation av företaget då det inte inkommit några årsredovisningar för 2013 och 2014. Senare dömdes också företagaren till villkorlig dom och 16000 kronor i böter för bokföringsbrott för detta.

Nu har en konkursförvaltaren gått igenom alla handlingar kring företaget och kommer fram till att konkursbolagets räkenskaper inte har uppfyllt bokföringslagens föreskrifter. Konkursförvaltaren har därför anmält misstanke om bokföringsbrott till Ekobrottsmyndigheten.

LÄS ÄVEN:

Frias från bokföringsbrott – företagarens miss var inte brottslig

Arbetslösheten bland utlandsfödda ökar i länet – men minskar i Norberg

Den mest skuldsatte mannen i länet ställs inför rätta