Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsföretag överklagar inte

Livsmedelsgrossisten Martin Servera kommer inte att överklaga Datainspektionens beslut att förklara kameraövervakningen av de anställda i Västerås olaglig.

Som VLT skrev i gårdagens tidning upptäckte Datainspektionen tidigare i år att Martin Servera i Västerås under en period lät kameraövervaka lagret för att komma tillrätta med stölder. Fler än tio personer lämnade företaget med anledning av det som framkom av kameraövervakningen.

Felet var att övervakningen – som beslutades av företaget lokalt och inte förankrats vid huvudkontoret i Stockholm – var olaglig, eftersom de anställda inte informerats. Datainspektionen överväger polisanmälan.

– Vi kommer inte att överklaga Datainspektionens beslut. Om vi blir polis-anmälda får vi ta den frågan om och när den kommer, säger Martin Serveras informationschef Christina Gezelius.