Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsgolfare imponerar på Masters

Anders Sjöstrand spelar drömgolf i Scandinavian Masters.
Doldisen från Västerås gick runt på en 67- runda på fredagen.
– Jag spelade riktigt bra, säger han.

Efter en dålig förstarunda överraskade Anders Sjöstrand publiken på Bro Hof Slott när han gick runt på 67 slag – fem slag under par. Tillsammans med inbjudne sydkoreanen K.J Choi, holländaren Jan-Robert Derksen samt irländaren Simon Thornton var kvartetten länge bäst men sedan slog svenskduon Richard S Johnson och Wilhelm Schauman till med en 66-runda.

– Den här banan är extremt tuff. Det är nog den svåraste som jag har spelat på. Och att då prestera sån här bra golf betyder en hel del. Det blir man riktigt taggad av, säger Sjöstrand.

Han fortsätter.

– Jag lirade väldigt bra på par 5-hålen och sedan fungerade puttningen fantastiskt. Det var nyckeln till framgången.

Om fredagens runda stavas succé – så spelade Tortuna GK-golfaren inte speciellt bra på den första rundan. Då slutade han på 75 slag – tre över par.

– Banan är som sagt extremt tuff och jag missade fyra utslag. I dag gjorde jag inga sådana misstag. Efter den första rundan var jag grymt besviken och trodde inte att det skulle kunna gå så här bra dagen efter. Verkligen skönt att jag klarade att prestera så bra golf på hemmaplan. Det känns som hemma eftersom det är så nära Västerås, säger Sjöstrand.

Vad har du för förhoppningar under de resterande två tävlingsdagarna?

– Jag satsar på att försöka göra en lika bra tredjerunda. Det finns inget roligare än när det går så här bra på hemmaplan. Då får man en jäkla skön puls, säger Sjöstrand.