Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VästeråsIrsta byter färg i kampen mot cancer – stor handbollshelg väntar

Söndagen går i handbollens tecken i Bombardier Arena när både damlaget och herrlaget spelar intressanta seriematcher. VI-lagen kommer att värma upp i rosa kläder för att visa sitt stöd i kampen mot cancer.

Flera klubbar runt om i landet uppmärksammar Cancefondens Rosa Bandet-kampanj genom att sätta på sig rosa tröjor.

SE ÄVEN: FAIK-profilerna tar kampen mot cancer – hoppas på rekordpublik: "Vore fantastiskt"

VästeråsIrsta har valt att engagera båda sina A-lag i den så viktiga kampen mot cancer. Därför kommer spelarna värma upp i rosa tröjor inför sina matcher.

"Söndagen den 22/10 sluter föreningen upp i samband med A-lagens hemmamatcher. Denna gång till förmån för cancerforskningen och Rosa Bandet. Under evenemanget kommer publiken kunna bidra på olika sätt; köpa sverigelotter och exklusiva uppvärmningströjor. Givetvis är även frivilliga bidrag välkomna, där allt går till vår insamling", skriver VästeråsIrsta på sin facebooksida.

Som klubb brinner Västeråsföreningen extra för cancerforskningen och man betonar hur stor roll fysisk aktivitet spelar in för att motverka cancer.

"Syftet med insamlingen är att vi tillsammans ska samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för cancerforskningen. Det finns nämligen faktiska kopplingar mellan regelbunden fysisk aktivitet och cancerförebyggande. Vi ser handbollen som en naturlig del och att vi gemensamt kan bidra tillsamman", skriver klubben.

På det rent sportsliga planet går damlaget och herrlaget in till spel med lite olika förutsättningar. VI-herrarna inleder söndagen med match mot tabellettan i division 1 Norra, HK Eskil. Det här blir ett tufft test för laget som har inlett säsongen med en seger, en oavgjord och en förlust.

För VI-damerna väntar bottenlaget Önnereds HK – ett lag som har inlett säsongen med fyra raka förluster. VästeråsIrsta är med sina två segrar storfavoriter.

– Förhoppningsvis har vi kommit ännu längre som lag och kan visa upp ett bättre spel både i försvar som i anfall. Vi vill och kan bättre, för varje pass tillsammans kommer vi att komma närmare den nivå vi önskar spela på, säger tränaren Frenne Båverud till klubbens facebooksida.

Handbollsfesten i sin helhet

13.00 Entrén öppnar

14.00 Mälardalsmöte: VästeråsIrsta HF – HK Eskil, Div 1 herr

15.15 HandbollsPytten står uppdukad i Basreklamlokalen eller i högra foajén i Bombardier Arena

15.30 Herrarnas tränare Leo Ekblom kommer och pratar om herrmatchen och om de förväntningar laget har på säsongen

15.45 Damlagets tränare Frenne Båverud kommer och pratar upp SHE-matchen VästeråsIrsta HF – Önnered HF

16.30 Match mellan VästeråsIrsta HF – Önnered HF