Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråskrögare åtalas

En 45-årig krögare och fastighetsägare från Västerås har åtalats vid Stockholms tingsrätt, misstänkt för grovt bokföringsbrott.

Åklagare Anna-Karin Hansen, Ekobrottsmyndigheten, anser att 45-åringen, tillsammans med sin bokförare, inte har fört någon bokföring alls i ett av hans bolag.

Bolaget köpte under 2009 en bostadsrätt på Djurgården i Stockholm till ett bokfört värde av 12,5 miljoner kronor. I slutet av 2010 såldes bostadsrätten för 20 miljoner kronor.

45-åringen har tidigare åtalats för grovt bokföringsbrott i samma bolag. Åtalet lades senare ned av åklagaren. Men enligt åklagaren har den misstänkta brottsligheten fortsatt under 2010, därav det nya åtalet.

En omständighet som stärkt åklagaren i sin uppfattning är att 45-åringen och hans bokförare lämnat motstridiga uppgifter i förhören.