Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsläkare får Stomipriset

"Jag blir väldigt glad och känner mig hedrad!"

Professor Kenneth Smedh, verksam vid Västmanlands sjukhus Västerås, får årets Stomipris på 10000 kronor av Ilco Tarm- uro- och stomiförbundet.

Priset delas ut under lördagen då stomidagen avhålls i Västerås.

– Jag blir väldigt glad och känner mig hedrad! Det är en härlig känsla att få bota och hjälpa människor. Tidigare har min klinik fått motta Guldskalpellen och Tarmcancerpriset och utmärkelser som dessa är naturligtvis väldigt inspirerande att få, säger Kenneth Smedh. 

Den operationsmetod som används, och den eftervård som bedrivs, i Västerås gör att sjukhuset i Västerås har överlägset bäst överlevnad för patienter som opererats för tarmcancer. Kenneth Smedh, professor och överläkare vid kolorektala enheten vid kirurgkliniken i Västerås, är pionjär i Sverige med den metoden.

Stomipriset delas ut årligen av Ilco, med syfte att uppmärksamma en person eller grupp som "på ett framstående sätt agerat för att uppmärksamma, påverka eller förbättra situationen" för de 25000 stomiopererade i Sverige.