Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsmodellen och Schenkenberg i kampanj för manlig hälsa

Rogér Dupé och supermodellen Marcus Schenkenberg lanserar "osynlig slips" till stöd för mäns hälsa.

Den manliga toppmodellen Rogér Dupé, uppvuxen på Bäckby, är återigen aktuell.

Tillsammans med Sveriges första manliga supermodell Marcus Schenkenberg gör han reklam för skjortmärket Etons "osynliga slips" i den internationella kampanjen "The Invisible Tie".

–Självklart känns det kul, inspirerande och stort att vara ansiktet utåt för en sådan betydelsefull kampanj ihop med Marcus Schenkenberg. Han är ändå Sveriges första supermodell och jag är Sveriges första mörkhyade supermodell, det känns stort! Det visar att man har tagit sig till toppen och definitivt klassas som en av de stora i modebranschen, säger Rogér Dupé stolt till VLT.

Läs också: Västeråsare blir milstolpe hos lyxbil

I själva verket är den osynliga slipsen en slipsnål. Överskottet av försäljningen av slipsnålen går till organisationen Movember foundation som bland annat gjort sig kända för mustaschkampanjer. Movember foundation arbetar globalt med att samla in pengar och stötta forskning och kunskapsspridning kring manlig hälsa, ohälsa och framför allt sjukdomarna prostata- och testikelcancer.

Om oktober på senare år varit "den rosa månaden" med stora kampanjer till stöd för bröstcancerforskning och kvinnlig hälsa, har november seglat upp som månaden då männens hälsa och sjukdomar, som prostata- och testikelcancer, uppmärksammas.

– Jag tycker att det är en viktig fråga som lyfts med kampanjen och som gör oss medvetna om manliga ohälsa. Det får folk att öppna ögonen och föra diskussioner som leder till mer kunskap och intresse för dessa sjukdomar, säger Rogér till VLT.

Läs också: Bäckbykillen som dominerar hjärtat av New York

Missa inte: TV: Modellen som gillar att sticka ut

Läs också: Västeråsare en av Sveriges bäst klädda män

Se klippet med Roger från intervjun VLT gjorde 2014:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare- och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte attladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.