Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråspar med i Fuskbyggarna – Martin Timell om byggfusket i drömvillan: "Men herregud"

Håkan Karlsson och flickvännen Mia Rinderud drömde om att flytta ihop i Västerås. Men efter en havererad dränering höll de på att tappa hoppet – tills de bestämde sig för att ta hjälp av TV4:s ”Fuskbyggarna”.

Han hade lämnat Göteborg för att flytta till en villa i Västerås med flickvännen. Tanken var att de skulle flytta ihop så snart som möjligt, huset skulle bara renoveras först. Framtiden såg ljus ut för Håkan Karlsson och Mia Rinderud.

Men när det var dags för dränering började allt gå snett. Håkan anlitade en lokal hantverkare för att göra jobbet – men resultatet blev något helt annat än vad han tänkt sig. Efter att ha försökt lösa konflikten och få dräneringen slutförd utan framgång kontaktar Mia till slut TV4:s program ”Fuskbyggarna”. På tisdagskvällen sändes avsnittet, under ledning av Martin Timell och Anders Öfvergård.

För pluskunder: Fuskbyggarna avslöjade byggfusk i Västerås: "Det var så mycket fel"

Redan vid första anblick blir programledarna helt förskräckta av trädgårdens tillstånd.

– Men herregud, utbrister Martin Timell i programmet när han ser den uppgrävda marken runt huset.

Dräneringsrör i lera, mark som lutar åt fel håll och risk för mögel – programmets besiktningsman pekar på flertalet felaktigheter som uppstått vid hantverkarens arbete. Håkan betalade ett stort förskott på tiotusentals kronor men har inte fått några pengar tillbaka, och kan heller inte göra klart dräneringen själv på grund av en nervskada.

När Anders Öfvergård konfronterar den ansvarige hantverkaren menar denne att arbetet inte slutförts på grund av hot från Håkan, men väljer att gå från platsen utan att lämna konkreta svar. Håkan säger själv i programmet att han inte uppträtt hotfullt.

Lyckligtvis slutförs dräneringen med hjälp av Timell och Öfvergård. I slutet får vi se Håkan och Mia i tårar när deras trädgård äntligen är färdig.

– Det är som en saga som har blivit sann, säger Mia Rinderud i TV4-programmet ”Fuskbyggarna”.