Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsrektor Sveriges främsta skolledare: ”Som att vinna Guldbollen”

Vinnaren av Stora Skolledarpriset blir Hans Jakobsson, rektor på ABB:s Industrigymnasium i Västerås. Han får det för bland annat för att ha lyckats göra skolan till ett nav för utveckling i regionen.
– Det är ju som att vinna Guldbollen, säger han själv efter prisutdelningen.

Annons

Priset delades ut under tisdagen under Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg.

Motiveringen lyder:

"En skolledare med extraordinärt stark drivkraft att hela tiden förbättra sin verksamhet såväl vad avser kunskapsresultat som trivsel och engagemang hos elever och personal. Under hans tydliga ledning har verksamheten lyckats bryta begränsande mönster och skapat en kultur präglad av delaktighet, respekt och framtidstro där eleverna når synnerligen goda resultat. Genom ett omfattande samarbete med externa partners har han också gjort sin skola till ett nav för utvecklingen i regionen.”

- Jag känner att jag delar priset med alla på vår skola, elever såväl som lärare och andra vuxna. Vi gör varandra bra, säger Hans Jakobsson.

- Vi är mycket stolta över den fina utmärkelsen. Hans förtjänar den verkligen för det utomordentligt fina arbete han gör, säger Agneta Berliner, VD på ABB Industrigymnasium.

I juryn för priset ingår Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och landsting, SKL, Friskolornas riksförbund, Studentlitteratur, Sveriges Elevkårer samt Sveriges Elevråd, Svea, och Sveriges Skolledarförbund.