Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsryttare till SM-final

Efter helgens omgång i banhoppningens elitserie är det klart att Västerås Ryttarsällskap blir ett av de två lag från zon öst som är klara för pingsthelgens final i lag-SM.

På lördagen vann VRS efter omhoppning mot Enköpingsklubben Jump Club. I laget red Rebecca Pannula, Jessica Lewin, Arnold Assarsson och Therese Nyman, av vilka tre av fyra red felfritt. På söndagen gick det sämre för klubben, som hamnade på en fjärdeplats, men det räckte ändå för att knipa andraplatsen i gruppen och ta sig till SM-final i laghoppning tillsammans med Jump Club.

I gruppen finns även Västeråsklubbarna Hamre och Skästa. Hamre var inför söndagens tävlingar piskade att vinna för att slippa nedflyttning till division 1, och genom fina insatser av samtliga Hamreryttare lyckades de vinna söndagens tävlingar och klara sig kvar i serien. För Skästa RC gick det däremot sämre, klubben hamnade på åttonde och sista plats i gruppen och hoppar därmed i division 1 nästa säsong.