Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanland nominerad till miljöpris

Region Västmanland kan vinna tidningen Miljö & Utvecklings miljöstrategipris.

Med motiveringen: "Regionens arbete för en hållbar finansförvaltning har från september 2014 till december 2016 resulterat i att koldioxidutsläppen minskat med 29 procent samtidigt som aktieportföljen ökat 33 procent i värde” har Region Västmanland chans till att vinna hederspris, något som Andreas Porswald, (MP) regionråd med ansvar för energi och miljö, är stolt över.

– Det är hedrande att som enda landsting/region få bli nominerad till ett pris som minskar koldioxidavtrycket från pensionsförvaltningen i region Västmanland.

Utöver Region Västmanland är bland annat Helsingborgs stad, Sånga Säby, Spendrups, Apotea, Atea, H&M, ICA och Skanska med och tävlar om miljöstrategipriset. Vinnaren kommer att presenteras av Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, på torsdagen den 9 november.