Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanland vill bli kranmärkta – spolar flaskvattnet på konferenser

Länsstyrelsen i Västmanland vill kranmärka sin verksamhet. Alltså bara använda kranvatten skriver Sveriges radio P4.

Nyligen fattade ledningsgruppen för Länsstyrelsen i Västmanland beslut att satsa på kranmärkning skriver Sveriges radio P4.

Länsstyrelsen ska nu kartlägga hur det ser ut med användningen av flaskvatten i den egna verksamheten. Det gäller även vid externa konferenser.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Marie lever ett bättre liv med färre prylar: "Varit rädd för att göra mig av med arvegods"

– Använder vi kranvatten så minskar vi transporter och vi minskar användningen av plast. Vi vet ju att mycket plast hamnar i havet och vi är ju en vattenmyndighet också. Och det är gott med kranvatten, säger Minoo Akhtarzand, landshövdingen i Västmanland, till SR P4.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som förbinder sig att bara använda kranvatten. Branschorganisationen Svenskt Vatten står bakom märkningen.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här