Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21 800 pensionärer får sänkt skatt – så mycket blir det i månaden

Nu får 21 800 pensionärer i Västerås sänkt skatt – "Det här är en stor dag" säger socialdemokraternas riksdagsledamot Anna Wallén.

Annons

Totalt kommer cirka 43 700 pensionärer i Västmanland få sänkt skatt från och med den 1 januari 2018, ett beslut som regeringen presenterade i går, onsdagen den 13 september. Enligt regeringen kommer detta innebära en skillnad på upp till 5 000 kronor per år för ungefär 75 procent av alla personer över 65 år.

– Det här är en stor dag för Sveriges pensionärer. I Västmanland får ungefär 43 700 pensionärer lägre skatt efter årsskiftet. Sveriges ekonomi är urstark och då prioriterar vi pensionärerna, säger Anna Wallén (S), riksdagsledamot från Västmanland, i ett pressmeddelande.

Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare kommer även att slopas helt till 2020.

Totalt handlar det om 21 800 pensionärer i Västerås som får sänkt skatt. Har man en inkomst på 17 000 kronor i månaden sänks pensionärsskatten med 410 kronor per månad.

Tillsammans med det höjda bostadstillägget innebär det att ensamstående pensionärer får upp till 900 kronor mer i plånboken varje månad.

- Detta är mycket positivt! De som varit med ochbyggt upp vårt land och grunden för vår välfärd ska ha en trygg och brapension. Det är en del av den svenska modellen. Pension är uppskjuten lön ochska inte beskattas på annat sätt än arbetsinkomster. Det handlar om rättvisamellan generationer och är en självklarhet för oss socialdemokrater, sägerAnders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Mer läsning

Annons