Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring misstänks ha stulit bilar och servrar för hundratusentals kronor

Artikel 2 av 3
Inbrott i serverhallar
Visa alla artiklar

En 38-årig man misstänks ha stulit servrar och lurat till sig bilar från försäljare runt om i Västmanland. Ytterligare tre personer kan kopplas till vissa av brotten. Sammanlagt har de stulit för hundratusentals kronor.

Annons

Ett åtal gällande fyra gärningspersoner har lämnats till Västmanlands tingsrätt. Två av personerna, en 38-årig man och en 36-årig kvinna som båda är bosatta i Västerås, misstänks ha lurat till sig bilar från försäljare i Västerås och Fagersta under oktober. Metoden gick ut på att provköra en bil och sedan aldrig lämna tillbaka den. Kvinnan misstänks dessutom ha lurat till sig en bil från en handlare i Sala i slutet av november.

Duon åtalas i dessa fall för bedrägeri och olovligt förfogande. Mannen kopplas dessutom till flera stölder. Tillsammans med en 26-årig man har han brutit sig in i ett bostadshus i Norge, och där stulit verktyg för ett värde på omkring 70 000 kronor, en skåpbil värd 70 000 kronor, en plånbok, en surfplatta, klockor, smycken, en kamera och kontanter – menar åklagaren.

Läs också: Polisen stoppade bil – hittade stöldgods från inbrott på brandstation

Efter inbrottet använde 38-åringen och den 36-åriga kvinnan ett betalkort från den stulna plånboken. De tog in på hotell, köpte cd-skivor och en kolsyrepistol med kontokortet, enligt åtalet.

Mannen var minst sagt aktiv under hösten och december. I november hann han med ytterligare ett inbrott på ett företag i Västerås. Hans framfarter fick dock ett stopp i slutet på december då han stoppades i en bil tillsammans med en 33-årig man med stöldgods från ett inbrott på brandstationen i Skultuna. Sedermera anhölls de och häktades. Den yngre av de två släpptes efter två dagar medan 38-åringen hölls häktad till den 9 januari.

Så snart han var släppt fortsatte han i samma spår som tidigare. D en 17 januari stoppades han i en bil tillsammans med 26-åringen. De var på väg från en serverhall i Kolsva där inbrottslarmet gått och ertappades i bilen med sex servrar för ett värde om minst 150 000.

Det var det tredje inbrottet i serverhallar i trakten på kort tid. Ett inbrott skedde den 5 januari, det andra den 7 januari – då 38-åringen fortfarande satt häktad. Ingen av de fyra som nu åtalas misstänks har kopplats till dessa två inbrott.

Den 38-årige västeråsaren åtalas sammanlagt för 18 brott. Utöver de nämnda bilstölderna och inbrotten misstänks han även för brott mot knivlagen, narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning.

Läs också: Staket klipptes upp när serverhall utsattes för inbrott

Alla artiklar i
Inbrott i serverhallar
Annons