Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

850 000 Telenor-hushåll riskerar förlora TV4:s kanaler i natt

I natt riskerar 850 000 hushåll som är kunder hos Telenorägda Canal Digital och Bredbandsbolaget att bli av med alla TV4:s kanaler via satellit, ip-tv och kabel-tv. Detta om inte en ny överenskommelse nås mellan Telenor och TV4/Bonnier Broadcasting.

Annons
Foton i montage: TT

– Vi hoppas in i det sista på att nå en överenskommelse, även om tiden börjar rinna ut, säger TV4:s operative chef Mathias Berg.

TV4 vill i ett pressmeddelande informera de Canal Digital- och Bredbandsbolag-kunder som riskerar att drabbas att program kan ses i kanalens Play-tjänst, samtidigt som de sänds linjärt. Övriga TV4-kanaler sänds via C More-appen eller cmore.com.

Att parterna inte lyckats enas om ett nytt avtal har sin bakgrund i de förändrade positionerna på tv-marknaden. Att fler tar del av play- och streamingtjänster, hotar tv-operatörernas traditionella affärsmodell. Medan tv-operatören får 75 procent går resterande 25 procent till tv-kanalerna, som i sin tur bekostar programmens innehåll. I det här fallet vill Telenor sänka ersättningen ytterligare, enligt pressmeddelandet från TV4-Gruppen.

Mer information finns på tv4.se/aktuellinfo.

Mer läsning

Annons