Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring dömd till fyra års fängelse 

En 21-årig man från Arboga dömdes till fyra års fängelse på måndagen.

Annons

21-åringen åtalades i början av juli för mordförsök och tingsrätten har dömt mannen till dråp då brottet var ”en impulshandling”.

Brottet skedde i samband med ett köp av hasch i slutet av maj. Den åtalade 21-åringen plockade fram en kniv och högg offret flera gånger. Offret fick flera sårskador, bland annat i huvudet och halsen. Det fanns även 14 knivhuggsliknande märken på hans jacka. Under fem av de 14 märkena gick kniven in i huden.

21-åringen har erkänt att han högg offret fyra-fem gånger men hävdar att det varit i nödvärn. Enligt tingsrätten finns det inget som stödjer det, inte ens 21-åringens egna uppgifter.

Trots att offret klarade sig utan livshotande skador menar Tingsrätten att det bara var tillfälligheter att skadorna inte blev värre. Rätten menar att ett angrepp med kniv alltid är en fara för liv och finner därför mannen skyldig för försök till dråp.

På måndagen kom Tingsrättens dom som dömer 21-åringen till fyra års fängelse. 21-åringen ska också betala 75 000 kronor till offret, plus ersättning för sveda och värk.

Carl Widerberg

Mer läsning

Annons