Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingförläggningen anfölls – tre personer gripna av polis

Tre personer har gripits efter anfallet mot flyktingförläggningen i Arboga. Det har förekommit skadegörelse och våld, och minst en person är skadad. (Uppdaterad 15:35)

Annons
Poliser kom snabbt på plats och sökte med hund i området.

De tre personerna är just nu misstänkta för skadegörelse, enligt polisens pressekreterare Johanna von Wovern. Männen är födda 1981, 1983 och 1985, de är kända sedan tidigare för att ha varit inblandade i våldsbrott.

Bbl/ATs reporter var på plats strax efter händelsen. Då låg en asylsökande på marken, som det verkade efter att ha blivit nedslagen. Ett stort antal poliser fanns på plats, och minst en hundpatrull har begett sig ut i skogen för att söka efter gärningsmän.

Enligt uppgifter till Bbl/AT ska händelsen ha samband med den senare tidens överfall i Arboga.

I nuläget är det dock oklart vad som egentligen hänt.

Polisen var fortfarande 2 timmar efter larmet förtegen med uppgifter.

- Vi har uppgifter om att personer lämnat platsen, och att det varit glaskross och någon incident på stället, och vi söker dem med hundar, säger polisens kommunikationschef Åsa Hedin.

Hon ville inte inte gå in på fler detaljer, bland annat för att inte förstora händelsen innan det står klart vad som skett.

- Vi håller på att undersöka i detalj vad som hänt. Jag känner inte till i nuläget om någon blivit skadad, säger hon.

– Nu pågår brottsutredningsarbete, det vill säga vi håller förhör och genomför de undersökningar på plats för att säkra eventuella spår. Så snart det är möjligt, med hänsyn till utredningsläget kommer vi att gå ut med mer information, säger Åsa Hedin i ett pressmeddelande på tisdag eftermiddag.

Rutor krossades på flyktingförläggningen.

Mer läsning

Annons