Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräcka tjuvar lurar äldre

Kvinnan sa att hon ville ha hjälp att skriva en lapp. Men i själva verket var hon ute efter den äldre kvinnans ägodelar.

Annons

Två gånger på torsdagseftermiddagen utsattes äldre i Köping och Arboga för fräcka stöldförsök. Strax efter klockan 12 fick en 80-årig kvinna i Köping besök av en kvinna som sa att hon ville ha hjälp att skriva en lapp till en granne hon handlat åt.

Medan kvinnorna var i köket för att skriva lappen hörde 80-åringen hur någon annan verkade finnas i lägenheten, men när hon ville gå och titta hindrade den besökande kvinnan henne genom att skymma sikten. När besökaren försvunnit kunde 80-åringen se hur någon annan varit i lägenheten och bland annat rivit ned ett draperi. Ingenting hann dock besökaren och hennes kumpan stjäla från kvinnan.

Knappt två timmar senare var det dags igen, denna gång i Arboga. Två kvinnor ringde på hemma hos en 83-årig man och sedan försökte den ena distrahera det tilltänkta offret genom att be om hjälp med en lapp. Samtidigt lyckades den andra stjäla en klocka som fanns i ett annat rum. Polisen tror att samma kvinnor ligger bakom de två åldringsbrotten och uppmanar äldre att vara försiktiga med vem de släpper in hemma.

Mer läsning

Annons