Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne misshandlade par

(Uppdaterad 23.39) Plötsligt ringde det på dörren hos paret. Utanför stod en beväpnad granne.

Annons

Det var på måndagskvällen som en kvinna i Arboga larmade polis efter att hon och hennes pojkvän blivit misshandlade av en granne. Grannen hade ringt på dörren och trängt sig in i deras lägenhet. Sedan gav han sig på paret med ett tillhygge.

Mannen flydde från lägenheten, med den beväpnade grannen efter sig. Svårt slagen i huvudet lyckades mannen ta sig in till en annan boende i närheten för att freda sig.

Då vände grannen tillbaka och försökte på nytt ta sig in till kvinnan i lägenheten. När han inte lyckades anlade han i stället en brand utanför lägenheten.

När polis och brandkår kom till lägenheten kunde branden släckas och grannen gripas.

Enligt polisen var grannen berusad och vägrade att uppge vem han var. Paret och grannen ska inte ha känt varandra sedan tidigare och polisen har ännu inget motiv till dådet. Mannen, som nu misstänks för två fall av misshandel samt mordbrand, kommer att förhöras först efter han nyktrat till.

Den misshandlade mannen fördes med ambulans till Centrallasarettet med ett jack i huvudet, men enligt polisen verkar han ha klarat sig undan allvarliga skador.

Mer läsning

Annons