Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldet blev till straff

Inbrottet i guldbutiken i Arboga gav tjuvarna ett byte värt över 100 000 kronor – men de greps inom några timmar.

Annons

Nu har tre unga Köpingsbor dömts för detta, och för andra brott.

De tre Köpingsborna som åtalats för inbrottet hade alla erkänt att de deltagit i stölden en natt i vintras. Syftet var att hjälpa en kraftigt skuldsatt kamrat, som sedan dess har avlidit.

De åtalade, 19, 21 och 22 år gamla, berättade i tingsrätten att de åkte till Arboga i 22-åringens mammas bil. Ynglingarna hade med sig både spett och yxa, som de gick lös på butikens skyltfönster med.

Det tog en stund att forcera det kraftiga pansarglaset, men till slut lyckades de ändå hacka upp ett hål. Hålet gjordes tillräckligt stort för att en av dem skulle kunna krypa in i butiken.

Väl inne länsades några montrar på ett 20-tal klockor och några smycken. Det stulna var värt minst 118 000 kronor.

Vid det laget hade dock butikens inbrottslarm utlösts, och väckt en person som bodde i närheten. Den väckte tog fram en kamera och fotograferade tjuvarna, som snabbt flydde från brottsplatsen. Polisen larmades, och började genast leta efter tjuvarna. Ganska snart hittade en patrull 21-åringen och kamraten, som bar på stöldgodset.

Lite senare kunde även de båda andra fångas in, när de åkte runt i Arboga och letade efter sina vid det laget redan gripna kumpaner.

Tingsrätten konstaterar att det inte råder några tvivel i skuldfrågan, och alla tre döms för stöld. 19-åringen får villkorlig dom och 60 dagsböter, medan 21-åringen och 22-åringen döms till skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons