Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen åtalas för knivdåd

När festen på Ladubacksskolan spårade ur blev två män knivskurna och fyra misshandlade. Nu går de tre män som misstänkts för mordförsök fria.

Annons

Det var i månadsskiftet oktober-november som det arrangerades fest på Ladubacksskolan. Uppslutningen var stor och flera deltagare var rejält berusade, berättar Bärgslagsbladet.

Det var sent in på natten som larmet om bråk kom.

-Polisen har berättat att de möttes av en otroligt stökig ”festplats” med ett 50-tal personer i ett våldsamt tumult, säger Lars Rogenfeldt, polisinspektör i Köping, till Bärgslagsbladet.

En man hade blivit svårt knivskuren och två personer kunde gripas misstänkta för dådet. Fyra personer anmälde dessutom att de blivit misshandlade. En tredje person, som anhölls i sin frånvaro, påträffades i Stockholm där han sökt vård för allvarliga knivskador.

Under utredningen pekade ingen av de knivskurna ut någon gärningsman. Enligt Bärgslagsposten ska de ha hävdat att det var någon ”okänd”. Trots förhör med ett antal festdeltagare har ingen trätt fram för att berätta om vad de sett.

Teknisk bevisning saknas och något vapen har inte heller påträffats. Bevisningen räcker inte till för att väcka åtal mot de tre männen. Statsåklagare Bengt Kulin tog beslutet att förundersökningen läggs ner.

-Det är visserligen sorgligt, men vi måste anpassa oss till verkligheten. Det är något vi får leva med, säger Rogenfeldt till Bärgslagsbladet.

Mer läsning

Annons