Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rövade bort sin dotter – får fängelse

När Arboga-mamman förlorat vårdnaden om sin cp-skadade dotter rövade hon bort henne. Nu har mamman dömts till fängelse i åtta månader.

Annons

Dottern har både en cp-skada och flera andra funktionshinder. När familjen bodde i Sollentuna beslutade Socialnämnden att mamman inte kunde ta hand om dottern, och eftersom hon inte ville ta emot den hjälp de erbjöd placerades dottern i ett familjehem i oktober förra året.

Mamman fick träffa sin dotter på helgerna, och en helg i maj i år tog hon med sig dottern till deras hemland. Där besökte de flera läkare, eftersom mamman inte var nöjd med den vård de fått i Sverige. Dottern lämnades sedan hos sin mormor och morbror när resten av familjen åkte tillbaka till Sverige.

I tingsrätten berättade mamman att hon tänkt ta tillbaka sin dotter till Sverige, men inte ville göra det så länge socialtjänsten kunde ta barnet ifrån henne. Socialtjänsten i Arboga, där mamman bor nu, tycker inte att det finns något som hindrar henne att själv ta hand om dottern, men de kan inte lova något.

Eftersom brottet ”egenmäktighet med barn” alltid ger fängelse, spelade det ingen roll att mamman tidigare inte var dömd för något. Hon får nu sitta åtta månader i fängelse och betala pengar till Brottsofferfonden.

När domen föll var dottern fortfarande utomlands och det gick på måndagen inte att klarlägga om Socialnämnden kommer göra något mer åt saken.

Mer läsning

Annons