Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsjuka bakom skottlossning

Av ren och skär svartsjuka sköt 21-åringen mot ex-flickvännens fönster. Syftet var att skrämma bort den nya pojkvännen från staden, inte för att döda henne.

Annons

Den förklaringen tror dock inte åklagaren på som åtalar 21-åringen för försök till mord alternativt framkallande av fara för annan. Det var endast en tillfällighet att hon inte blev träffad, enligt åtalet.

Vid tillfället var han kraftigt berusad.

Det var på kvällen den 8 mars, vid 21-tiden, som skotten föll på en villagata i Arboga. Den 18-åriga tjejen hade just stått framför fönstret i sitt flickrum och pratat i telefonen innan hon la sig ner på sängen för att kolla på film.

Sekunden efter uppfattade hon två eller tre skarpa smällar och hela rummet fylldes av glassplitter. Hon hörde hur hennes mamma ropade från bottenvåningen men kunde inte svara på grund av chocken.

Polis ryckte ut och en polishund fick ganska snart upp spåret efter 21-åringen som greps på ett gärde, några hundra meter från 18-åringens bostad. Dagen efter hittade flera grannar tomhylsor i området.

I polisförhör har 21-åringen förklarat att han hittat hagelbössan i ett övergivet hus och att han ville skrämma ex-flickvännens nya pojkvän, som han tidigare varit kompis med. Hans beteende var respektlöst, enligt 21-åringen.

Den 18-åriga tjejen hade förklarat flera gånger för 21-åringen att hon inte ville ha något mer med honom att göra, något som han inte lyssnade till. Veckan innan skottet fick hon ett sms där han skrev att han hatade hennes nya pojkvän.

Rättegången mot 21-åringen inleds 3 april. Han har erkänt brott.

Mer läsning

Annons