Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville till Stockholm – hamnade hos polisen i Västerås

En 40-årig man tänkte sig Stockholm som slutdestination när han satte sig på tåget någonstans i Örebro län tidigt på fredagsmorgonen. Han hamnade dock i Västerås. Hos polisen.

Annons
Längre än till spår 1 i Västerås kom inte mannen. Stockholmsresan avbröts av polisen.Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Och det berodde på att han inte hade någon tågbiljett, och heller inte någon avsikt eller förmåga att skaffa sig en sådan.

Tågpersonalen upptäckte mannen när Örebro passerats och i närheten av Arboga ansåg tågpersonalen att det var slutparlamenterat, att 40-åringen skulle kliva av och att polis skulle möta honom.

Man ringde och önskade polisassistans redan i Köping, men den korta restiden mellan de två orterna gjorde att ingen patrull kunde skickas med så kort varsel. Eftersom det inte var någon fara för liv och hälsa behövde man inte försena tåget i väntan på polis.

Mannen fick därför följa med till Västerås där polis väntade. Mannen kunde inte legitimera sig – hade han kunnat göra det ordentligt, så hade tågpersonalen skrivit ut ett inbetalningskort på en rejäl tilläggsavgift och låtit honom följa med.

Den uteblivna legitimationen ledde till att han greps och fördes till polishuset för identifiering och förhör. Det normala när någon åker tåg utan att vilja eller kunna betala för sig är att man rapporteras för brottet bedrägligt beteende.

Mer läsning

Annons