Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärodling och jordbruk kan vinna Ullbaggepris

Två västmanländska företag, en bärodling i Färna och en liten gård i Dingtuna, är i final. I kväll kan de båda vinna varsin Ullbagge på Landsbygdsgalan i Dalarna.

Annons

Syftet med Ullbaggen är att lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden positivt. I ett pressmeddelande berättar Ulrika Mogren, kommunikatör vid Länsstyrelsen, att juryn, bestående av bland annat forskare, representanter från Länsstyrelsen, Jordbruksverket och Landsbygdsnätverket, röstat vidare två av totalt fem företag och projekt från Västmanland till finalomgången.

Personerna som kommer att representera Västmanland är Johan Matsander som odlar bär och rabarber på Färna Herrgårds marker, samt Mikael och Malin Karlsson som startat ett jordbruk på en liten gård i Dingtuna.

Johan Matsanders företag Färna odlingar är nominerad till sysselsättningspriset i Gröna näringar för att han bland annat gett flera nyanlända jobb, och Mikael och Malin Karlsson kan vinna pris inom kategorin Unga-pris för att paret, på eget initiativ, köpt den lilla gården med visionen och drivkraften att driva och sprida kunskap om jordbruk.

Priset Ullbaggen delas ut inom åtta kategorier; sysselsättningspris i gröna näringar, blå näringar samt i övriga landsbygdsnäringar. Pris i landsbygdsinnovation, integration och klimat- och miljöpris, unga-pris och pris för internationellt samarbete. (Bild på Färna Herrgård)

Mer läsning

Annons