Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever från Grillska tog silver i filmtävling

Med reklamfilmen "Varje vecka" tog Västeråseleverna hem andraplatsen i den nationella filmtävlingen.

Annons

Tävlingen, "Berätta för 100 andra!" handlar om att göra en kortfilm på temat alkohol och trafik – uppgiften var att med en film "på ett tydligt och effektivt sätt kan påverka andra att aldrig köra påverkade, aldrig åka med påverkade förare och/eller hindra andra från att köra påverkade."

Se filmen "Varje vecka":

190 bidrag från hela Sverige skickades in. De tre silvermedaljörerna från ESEST15A på Grillska gymnasiet fick sin andraplats med följande motivering:

”Med snyggt foto och ett välskrivet bra manus griper Varje vecka tag om tittaren. Filmen lyckas på ett enkelt och kraftfullt sätt berätta och visa vilka konsekvenser det kan få att köra påverkad och hur vanligt det tragiskt nog faktiskt är. Det fruktansvärda krocktillfället kändes i hela kroppen och gick inte att värja sig mot. Enkel, tydlig och med ett skickligt hantverk.”

Mer: se alla pristagare och motiveringar: www.berattaforhundraandra.se

Tävlingen arrangeras av projektet Prata Om Alkohol, via utbildningsföretaget Kunskapskraft & Media, och finansieras av branschorganisationerna Sprit- och Vinleverantörsföreningen och Svenska Bryggerier.

Mer läsning

Annons