Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsamt slagsmål på macken efter omkörning – barnen väntade i bilen

När lastbilen körde om i regnet blev pappan arg och stannade vid en mack för att konfrontera föraren. Det slutade i ett rejält slagsmål och nu döms föraren.

Annons

Regnet öste ned en kväll i början av augusti förra året när en omkörning ledde till ett våldsamt slagsmål på Circle K i Fagersta.

På ena sidan fanns en pappa som kört lite extra långsamt i regnet eftersom han hade tre barn i bilen och ville vara försiktig.

På andra sidan en lastbilschaufför i 45-årsåldern, som senare berättade att han blev misstänksam när bilen framför honom sänkte farten och funderade på om han skulle bli stoppad och utsatt för ett rånförsök.

Lastbilsschauffören gjorde därför en omkörning, som inte föll i god jord.

Pappan tyckte att omkörningen var farlig, blinkade och tutade och körde efter. När lastbilen sedan svängde in på en mack följde han efter och gick ur bilen för att snacka med föraren.

Men lastbilschauffören gick till angrepp med ett knytnävsslag och snart var det fullt slagsmål. Båda skadades, och lastbilschauffören fick en tand utslagen.

Han blev också polisanmäld och sedemera åtalad för misshandel.

I tingsrätten hävdade lastbilschauffören att han var rädd för mannen som kom emot honom, att han inte förstod vad han sade och hävdade att attacken var frågan nödvärn.

Det höll dock inte tingsrätten med om, utan lastbilschauffören döms nu för misshandel. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst i 40 timmar.

Mer läsning

Annons