Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre unga startar företag i Västmanland

Nyföretagandet bland Västmanlands unga fortsätter att sjunka. Under fjolåret minskade antalet nya företag startat av unga mellan 18 och 25 år i länet med 9,1 procent jämfört med året innan, det visar en kartläggning från Visma.

Annons

I Västmanland registrerades 100 nya företag av personer mellan 18 och 25 år under 2017, vilket är en minskning med 9,1 procent jämfört med året innan då 110 nya företag registrerades av unga i länet.

"Det har aldrig varit enklare att starta och driva företag, tack vare de digitala arbetsverktyg vi har i dag. Att allt färre unga, som i princip har vuxit upp med en smartphone i handen, väljer småföretagslivet är därför oroväckande", säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

I övriga landet minskade nyföretagandet bland unga med 8 procent under samma tidsperiod, vilket är en fortsatt nedgång från tidigare år. Under 2016 minskade antalet nyregistrerade företag bland unga med 7 procent.

Kartläggningen som Visma genomfört visar att nyföretagandet bland unga i åldern 18 till 25 minskade i 19 av 21 län i Sverige under 2017.

Av de nya företagen som registrerades av unga under fjolåret i Sverige stod män för 59 procent och kvinnor för 41 procent.

Nyföretagande bland unga i länet fortsätter att minska. Restaurangverksamhet är en av de vanligaste branscherna bland unga företagare i Västmanland. Foto: Tomas Oneborg / TT

Mer läsning

Annons