Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-åring åtalas för rån

Den 32-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha yxrånat spelbutiken i Kolbäck har åtalats för rån.

Annons
Yxrån spelbutiken Kolbäck.

Det var på kvällen den 18 juni som två män tog sig in Kolbäcks spel och tobak beväpnade med kniv och yxa. Butiksägaren Ali Hussain höll på att städa butiken tillsammans med sin 14-årige lillebror när två maskerade män plötligt kom in. En av männen hade en yxa i handen och bad Ali och hans lillebror att lägga sig ned.

Ali trodde först att det var ett skämt. Men när en av rånarna sparkade hans lillebror förstod han att det var allvar. Sekunden senare träffades Ali i sidan av huvudet av yxan och höll nästan på att upp av. Vilt tumult uppstod. Gärningsmännen lyckades ändå komma över nästan 30 000 kronor och flydde till fots från platsen.

Ali fick köras till akuten för sårskador men kunde köras hem senare på natten.När VLT träffade Ali några dagar efter rånet led han fortfarande av den hemska upplevelsen, och kände sig inte redo att ställa sig bakom disken.

– Vi hade nog tur som klarade livet, berättade Ali.Trots att flera vittnen såg hur rånarna sprang från butiken stod polisen länge utan misstänka gärningsmän. Men man hade ett triumfkort. Rånanarna hade varit oförsiktiga och lämnat DNA-spår efter sig. I mitten av september kunde en 32-årig man gripas i Motala sedan polisen fått träff i DNA-registret. Mannen häktades senare på sannolika skäl misstänkt för rån. Trots att hans DNA återfunnits på platsen har 32-åringen nekat till anklagelserna. Han har heller inte sagt någonting om en eventuell medkumpan. Polisen har dock en misstänkt medgärningsman.

– Vi har en som är anhållen i sin utevaro. Vi vet dock inte var han befinner sig. Vi har varit hemma i hans bostad, men han håller sig undan. Men så fort han påträffas kommer han att gripas av polisen, säger Jouni Mäkinen på polisens krimjour.

Mäkinen vill inte uppge ålder på den misstänkte, inte heller var han är hemmahörande. Inte heller hur polisen lyckats få nys på honom.

– Eftersom det pågår en rättegång mot en av de misstänkta gärningsmännen kan jag inte säga så mycket.

Mer läsning

Annons