Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55-åringen blev inte mördad

Först misstänkte polisen att den tidigare Hallstabon mördats. Men efter rätts läkarens utlåtande avskriver polisen ärendet.

Annons
Inte onaturligt. Den 55-årige tidigare Hallstahammarsbon hittades den 1 februari i år fastfrusen i isen på Gävleån i centrala Gävle. Det har nu framkommit att mannen avled genom sjukdomsfall och polisen har avskrivit ärendet.Foto: Roger Nilsson

Det var på förmiddagen, lördagen den första februari i år, som en tidigare Hallstahammarsbo, 55 år, påträffades död, delvis fastfrusen på isen på Gävleån i centrala Gävle.

Mannen hittades strax nedanför en gångbro över Gävleån som kallas Gammebron, en bro där många människor passerar under dygnets alla timmar.

Enligt uppgifter till VLT hade mannen skador i huvudet. Polisen gjorde en teknisk undersökning vid den misstänkta brottsplatsen och hörde en del vittnen. Man försökte kartlägga mannens sista timmar i livet. Efter det första ut- låtandet från den rättsmedicinska utredningen höll polisen fast vid sin brottsrubricering mord eller dråp, även om det inte fanns någon misstänkte gärningsman.

Men efter en mer noggrann rättsmedicinsk undersökning konstaterar rätts- läkaren i Uppsala att mannen avlidit genom sjukdomsfall.

Enligt polisen har mannen befunnit sig frivilligt på platsen före dödsfallet. Det har heller inte framkommit någon brottsmisstanke under förundersökningen.

Polisen kommer därför att avskriva ärendet som ”gärningen ej brott”.

Mer läsning

Annons