Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

81-åring söks av många

Utöver Missing people söker även privatpersoner på eget bevåg efter den 81-åring som är försvunnen utanför Lisjö i Surahammar.

Annons

VLT skrev i lördags om att organisationen Missing People under helgerna fortsätter sökandet efter mannen, sedan polisen har dragit avbrutit sin insats.

Fredrik Blomkvist, som också tillhör Missing People, meddelar att han och ytterligare ett varierat antal frivilliga, 6-15 personer, är ute och letar i princip varje dag på eget initiativ.

– Vi åker dit direkt efter jobbet. Vi har dammsugit området närmast husbilen men terrängen är så eländig att han ändå kan finnas där.

Fredrik Blomkvist berättar också att de har också utgått från ett tips om att en man sågs, samma kväll som 81-åringen försvann, i trakten av Hålsbo i Skinnskattebergs kommun.

– Det är 7-8 kilometer från husbilen men enligt beskrivning av hur mannen rörde sig tyder det mesta på att det var han.

De håller kontakt med Missing People och stämmer av och nästa måndag kommer ytterligare en grupp att ge sig ut i skogarna.

– Då börjar älgjakten. det innebär mer folk ute i skogarna och det är bra.

Innebär det inte en risk för er?

–Nej, vi håller kontakt med jaktlagen och dessutom har vi signalvästar på oss.

Vad tror du har hänt med 81-åringen?

– Antingen har han ramlat av någon anledning och sedan blivit liggande eller också har han tänkt logiskt och krupit in under en gran eller så för natten och sedan avlidit där. I så fall är det jättesvårt att hitta honom. Men vi ska hitta honom, säger Fredrik Blomkvist.

Mer läsning

Annons