Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal väntar misstänkt tomtebrännare

Polisen är helt övertygad om att man har tagit den person som brände ned rondelltomten i Hallstahammar, och har skickat in förundersökningsprotokollet till en åklagare.

Annons

Det var på kvällen den tionde december förra året som den drygt fyra meter höga tomten brändes ned. Vittnesuppgifter talade om en man som sprang från platsen.

Han ska därefter ha hoppat in en bil som efter en rivstart körde Rallstavägen ut mot E18. Det är tack vare dessa vittnesuppgifter, och förhör med ytterligare personer, som rätt man kunde bindas till brottet, enligt Jan Westholm, utredare på Krim i Västerås.

– Vi betraktar brottet som uppklarat och har skickat in förundersökningsprotokollet till åklagare, säger Jan Westholm.

Finns det någon teknisk bevisning?

– Nej, bevisningen bygger på vittnesuppgifter och förhör.

Bilägaren är inte misstänkt för brott och det finns heller inga andra misstänkta.

Mannen, som är född 1989 och hemmahörande i Västeråstrakten, är misstänkt för skadegörelse alternativt grov skadegörelse.

Om mannen har erkänt eller inte, vill inte Jan Westholm kommentera. Inte heller om han är känd av polisen sedan tidigare.

Tomtebranden orsakade stort rabalder i Hallstahammar. En Facebook-grupp bildades kort därefter med namnet ”Hjälp oss att få fast den som brände ned vår tomte”. Gruppen har i dag över tusen medlemmar.

Mer läsning

Annons