Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även Hallsta säger nej till slussbidrag

Hallstahammar kommer med största sannolikhet att säga nej till att bidra med pengar till bygget av nya Slussen i Stockholm.

Annons

– Det här är en principsak, även om det inte rör sig om några stora pengar för oss. Staten måste ta ansvar för sådana här saker, säger kommunalrådet Catarina Pettersson (S).

Tidigare i veckan har både Västerås kommunalråd Ulla Persson (S) sagt nej till att bidra med 97 miljoner, liksom Köpings Elizabeth Salomonsson som skulle bidra med 7,9 miljoner. För Hallstahammars del skulle bidraget bli 300000 kronor.

– Vi behöver våra pengar till kommunala angelägenheter. Det här är sånt som staten måste finansiera med sina skattepengar. Vi småkommuner har helt enkelt inte dom pengarna, menar Catarina Pettersson.

Hon får medhåll av Elizabeth Salomonsson i Köping.

– Det är dålig stil att för-söka pungslå kommunerna på pengar, säger hon till Bärgslagsbladet.

– Vi har nyss bidragit, under protest, med pengar till nya Citybanan i Stockholm. Vad får vi i retur, jo sämre pendlingstider så resorna för våra innevånare till Stockholm blir längre, säger Catarina Pettersson.

Än så länge har inte Hallstahammar tagit något formellt beslut om att säga nej.

– Våra tjänstemän håller på att titta på frågan, säger Catarina Pettersson.

Det är Västmanlands landshövding Ingemar Skogö som i en utredning kommit fram till att kommunerna kring Mälaren borde vara med och betala kostnaden för nya Slussen som innebär en minskad översvämningsrisk av Mälaren i framtiden.

Mer läsning

Annons