Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilfesten ger ringar på vattnet

Power Meet spiller över i grannkommunerna. Både i Hallstahammar och Surahammar är vandrarhem och campingar fyllda med bilentusiaster.

Annons
Besöksekipage. Stefan Liljenberg från Höör poserar framför sin semesterkombo; en mini Cooper och matchande husvagn. Stefan är på Power Meet för första gången och hade tur då han fick en av de sista husvagnsplatserna på Skantzö camping i Hallstahammar.

Att Power Meet drar folk till Västerås det är kanske inte nyhet. Men evenemanget fyller även orterna runt omkring. På Skantzö camping i Hallstahammar har man så fullbokat att man blivit tvungen att ordna med extraplatser för de bilburna gästerna.

– Vi har fixat 15 platser inne på badet och några nere vid ån, säger Ronny Ring, arbetsledare på Skantzö camping.

Redan två timmar in på nyårsdagen var alla stugor på Skantzö bokade, och enligt Ronny Ring är det nästan uteslutande människor som ska på Power Meet. För att vara säker på att få en plats gäller det att vara ute i god tid, något som Roger Eriksson och hans familj var.

– Vi var här rätt tidigt och fick nog en av de sista platserna, berättar han vid Skantzös incheckning.

Roger Eriksson är ingen duvunge när det gäller Power Meet. Över 20 stycken har han varit på genom åren. Men nu när hela familjen är med så söker han lite mer lugn och ro med sin Ford Thunderbird.

– Det är mycket lugnare här än i stan. Nu kan man reglera yrvädret genom att åka hit från cruisingen, säger han.

Även i Surahammar ser man Power Meets verkningar. Samtliga 70 bäddar på vandrarhemmet är belagda och det har till stor del med bilevenemanget att göra.

– Vi har helt fullt och det är tack vare Power Meet, säger Lars Olivensjö som driver vandrarhemmet.

Det stora antalet tillresta besökare inför Power Meet tillför inte bara vackra bilar, utan fyller även orternas kassor.

–Det här är en av de bästa helgerna vi har och det genererar en hel del pengar för oss, säger Lars Olivensjö.

På väg. Roger Eriksson och sonen Sonny har kommit från Örebro i en Ford Thunderbird från 1961. Roger tycker det är så stökigt i Västerås ...
Fullbokad. Lars Olivensjö driver vandrarhemmet i Surahammar. Under Power Meet-helgen är de 70 rum som finns fullbokade sedan länge.
Framme. ... så han väljer att checka in på på Skantzö camping i Hallstahammar, tillsammans med sonen, i stället för att bo på campingområdet vid Power Meet.

Mer läsning

Annons