Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkmans bil lägger ner i Hallstahammar

Björkmans bil lägger ned sin verksamhet i Hallstahammar på grund av dålig lönsamhet.

Annons
Röda siffror. På fredag lämnar platschefen Jörgen Ljung och de andra i personalen Björkmans bil i Hallstahammar för gott. Bilhandeln slog upp sina portar 1976 men på grund av dålig lönsamhet tvingas den nu att stänga.

Hallstahammar. Den är veckan blir den sista som Björkmans bilförsäljning håller öppet. På fredag stängs affären för gott. Serviceverkstaden kommer att vara öppen mars ut.

– Nedläggningen beror på bristande lönsamhet. Sedan vi miste Saab-agenturen har försäljningen minskat och verkstan har haft allt mindre att göra. Det har varit en nedåtgående spiral, säger Anders Björkman, vd på Björkmans Bil.

Blev nedläggningen av Saab spiken i kistan för bilförsäljningen i Hallsta?

– Ja, det kan man säga. Hade Saab levt vidare och tillverkat stora volymer så tror jag att vi hade varit kvar i Hallstahammar.

Björkmans Bil har sex anställda i Hallstahammar.

– Alla varslas men några kommer att få erbjudande om att jobba i Västerås. Exakt hur många vet jag inte i dagsläget, säger Anders Björkman.

Bo Bent har varit på Björksmans Bil i Hallstahammar i snart 38 år. Han började 1976, bara två år efter att bilhandeln invigdes. Först jobbade han i verkstaden men övergick senare till reservdelar och kundmottagning.

– Visst är det tråkigt att det läggs ned, men vad man ska man göra när det inte går ihop, säger han.

Snart borta. Serviceverkstaden på Björkmans blir kvar mars ut.

Mer läsning

Annons