Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloggare och festfixare prisades på Guldyran – här är alla vinnare

Bland årets vinnare finns såväl små som stora företag i Hallstahammar, både nya som Graning & Co och gamla som Bulten.

Annons

På fredagskvällen delade landshövding Minoo Akhtarzand ut årets priser på företagarfesten Guldyran på Strömsholms slott.

Joakim Graning har lämnat sina politiska uppdrag och satsat på sitt eget företag.

Priset som Årets Uppstickare gick till Graning & Co. Hallstaföretaget, som framför allt hyr ut personal inom servering, kök och bar, startades förra året av Joakim Graning. Nyligen tog han även över driften av Westerqwarn pub och restaurang.

Mirelle Stoor– vinnande bloggare från Strömsholm.

Årets Inspiratör blev inredningsbloggen Design by Mirelle. I början på året var Mirelle Stoor från Strömsholm nominerad till Elle Decoration Swedish Design Awards, en fest på Berns med de främsta inom svensk design.

Morbergs Anläggning lagar även vatten och avlopp. På bilden syns Fredrik Baurén vid ett arbete i Ustersta för tre år sedan då nya vattenrör av plast sköts in i de gamla vattenledningarna.

Klasen Årets Grundbult vann Morberg Anläggning AB. Strömsholmsföretaget. som drivs av Carl Morberg, jobbar bland annat med fjärrvärme, framdragning av bredband och gjutningar. Företaget startade 1993 och har i dag 30 anställda.

Bulten är en stor del av Hallstahammars historia. Det har varit många neddragningar genom åren men nu är det nyanställningar som gäller.

Bulten, som tillverkar fästelement till fordonsindustrin, tog hem priset i klassen Årets Export. Företaget, som har 265 anställda i Hallstahammar, planerar en utökning med 20-25 personer. Bulten har sex enheter runtom i världen. Tidigare i år etablerade man sig i USA.

Richard Metzmaa driver numera Åsby Hem & Trädgård.

I våras var Åsby Hem & Trädgård nominerade till Årets butik i Svensk Handels tävling Retail Awards i Stockholm. Den gången blev det inget pris men väl på fredagskvällen i Strömsholm. Föreningen Vi i Hallsta utsåg nämligen Åsby Hem & Trädgård till Årets Butik.

TV [+]: Se vår livesändning från galan

Mer läsning

Annons