Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende får själva betala skötsel och underhåll av Olbergavägen

Trafikverket vill slippa underhålla Olbergavägen när nya 252:an är färdig. Man vill därför att de boende ska ta över ansvaret.

Annons
Trafikverket vill inte underhålla. I framtiden är det tänkt att Olbergaborna och övriga som bor efter Olbergavägen själva ska betala för skötsel och underhåll av vägen.

Det här betyder i praktiken att man vill att de boende efter Olbergavägen bildar en vägsamfällighet för att underhålla och sköta vägen.

– Trafikverket är inte intresserat av att ha flera parallellvägar att underhålla. Den nuvarande 252 kommer ju att finnas kvar. Det är därför vi vill fasa ut Olbergavägen från det allmänna trafiknätet, säger Gunilla Sortti, projektansvarig på Trafikverket för bygget av nya länsväg 252.

– Vi är övertygade om att trafiken på Olbergavägen kommer att minska betydligt, säger hon.

Det här håller inte Helmut Schremser med om.

– Det här är en väg som kommer att användas av betydligt fler än av oss som bor här. Möjligen kommer lastbilstrafiken att minska, men den här vägen används ofta av turister. Dessutom är den ju klassad av bland annat Trafikverket som kulturhistoriskt intressant. Det tycker jag gör att det allmänna ska betala för vägen, inte vi som bor här, säger han.

Mer läsning

Annons