Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk om väg avgjort i hovrätten

Även hovrätten anser att en 73-årig man har misshandlat mannen i en grannfamilj. Parterna bråkar om ett vägservitut. Men en nämndeman vill fria 73-åringen helt.

Annons

Sedan flera år har 73-åringen varit osams med en grannfamilj om ett vägservitut. Det handlar om en väg som ligger i angränsning till grannfamiljens tomt, men som 73-åringen anser sig ha rätt att utnyttja.

Vid ett tillfälle under våren 2008 var frun i grannfamiljen utomhus. Hon filmade då 73-åringen när han, enligt henne, medvetet backade in på deras tomt. 73-åringen blev arg och försökte ta ifrån kvinnan kameran.

Ungefär en månad senare promenerar 73-åringen på vägen i fråga. Mannen i grannfamiljen, som är i närheten, och 73-åringen börjar att munhuggas. Efter en stund hoppar 73-åringen in på familjens tomt och slår till mannen samt hotar denne med en kniv. Även denna händelse filmas.

I tingsrätten dömdes 73-åringen för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott samt ofredande till villkorlig dom och 3500 kronor i dagsböter, samt att betala ett skadestånd på 5000 kronor till mannen i grannfamiljen.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom men en nämndeman vill fria 73-åringen.

Nämndemannen anser att de filmningar och fotograferingar, vilka var flera hundra under årens lopp, är så provocerande att 73-åringen inte kan hållas till ansvar för de handlingar han har utfört.

Mer läsning

Annons