Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulten släpper ”Finnveden” vid storaffär

FinnvedenBulten kommer att sälja en division till USA, fokusera helt på fästelement för fordonsindustrin - och återtar det namn som följt med från start i Hallstahammar 1873: Bulten.

Annons

Vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen berättade FinnvedenBultens ledning för investerare och journalister vad innebörden av affären - som tillför det kvarvarande bolaget 373 friska miljoner - är:

– Det är en stolthetens dag i Hallstahammar, säger Bultens vd Tommy Andersson. Enligt dagens affär blir han vd för det bolag som återstår när Finnveden Metal Structures vid halvårsskiftet ska säljas till amerikanska Shiloh-koncernen. Därefter byter osålda delar av bolaget, som tillverkar fästelement till fordonsindustrin, namn från FinnvedenBulten till Bulten.

För verksamheten i Hallstahammar innebär affären bara positivt, försäkrade såväl Tommy Andersson som Finnveden Bulten AB:s nuvarande vd och koncernchef Johan Westman:

– Det finns inga konkreta nya planer för verksamheterna i Bulten, däribland i Hallstahammar. Men verksamheten har vuxit organiskt de fyra senaste åren och vi har väldigt hög beläggning, säger Johan Westman, som själv blir hög chef inom Shiloh-koncernen med ansvar för den koncernens europeiska verksamhet.

Den positiva bilden bekräftas av Juha Kauppinen, platschef för den del av Bulten som finns i Hallstahammar, ett företag med omkring 220 anställda varav cirka 40 tjänstemän:

– Jag uppfattar beskedet på samma sätt: En glädjens dag.

Mer läsning

Annons